Nel (77) en Fred (83) van Beusekom

‘Enorm blij met ons appartement’

Sinds 1 december 2017 wonen Nel (77) en Fred (83) van Beusekom in Serviceflat De Luchte. Nu, ruim vier maanden later, zijn ze nog steeds enorm blij met hun appartement aan de ‘goudkust’ van Driehuis.

 Appartement in omgeving Haarlem, Alkmaar en Amsterdam

Nadat er bij de Van Beusekoms was ingebroken, voelden zij zich niet meer veilig in hun eigen huis. Ook het aangebrachte alarm kon het gevoel van onveiligheid niet meer weghalen. “Op een gegeven moment zijn we een paar keer langs de serviceflat gewandeld en vonden we het er allemaal mooi en verzorgd uitzien. Van het een kwam het ander. Samen met onze dochter Hélène hadden we al snel een gesprek met Margreet Vink, directeur van De Luchte. Zij vertelde ons dat er spoedig een appartement zou vrijkomen en omdat wij al heel wat jaren op de wachtlijst stonden, kwamen wij daarvoor in aanmerking”, aldus een enthousiaste Nel. “Margreet had het in dat gesprek over de goudkust van Driehuis”, vult Fred aan, “de bijzonder mooie ligging van het appartement maakt die benaming helemaal waar.”

Ruime seniorenflat aan rand Driehuis
Na dat eerste gesprek is het allemaal heel snel gegaan. Nel: “Voordat wij in ons appartement konden, hebben mensen van De Luchte het helemaal opgeknapt. Onder andere een nieuwe keuken en badkamer. En iedereen die hier komt, vindt het ook zo gezellig. Wij hadden trouwens nooit gedacht hier nog zo veel spullen kwijt te kunnen!”

Volop activiteiten

“Alles kan en niets is verplicht”, aldus Nel. “Dat geldt trouwens ook voor deelname aan de activiteiten die hier worden georganiseerd. Als ik aan het tennissen ben, gaat Fred nog wel eens naar de koffieochtend en vorige week zijn we nog naar de filmavond geweest.”

Zelfstandig wonen in Driehuis met zorg op afroep

Nel en Fred van Beusekom maken op dit moment geen gebruik van een wekelijkse huishoudelijke hulp en ook koken doen zij nog zelf. Zodra zij meer behoefte hebben aan ondersteuning liggen alle services en faciliteiten binnen handbereik. Het past bij de ambitie van Serviceflat De Luchte om het eigen leven en de mogelijkheden van de bewoners centraal te stellen en niet de beperking. Een eigen appartement en een veilige en stimulerende omgeving zijn daarvoor een belangrijke basis.