De heer Pauls (86)

Kick Pauls‘Wonen in De Luchte voelt als een warme deken’

De heer Pauls (86) bewoont een appartement met prachtig uitzicht op de lommerrijke tuin van het complex. Inmiddels woont hij daar alweer elf jaar. De eerste twee jaar samen met zijn vrouw en nu alweer negen jaar alleen. ‘Gelukkig dat wij die stap toen hebben gezet. Ik was 75 jaar en vond het nog niet nodig, maar mijn vrouw wilde graag naar De Luchte. Vooral ook, omdat je hier de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van huishoudelijke hulp en de dagverse maaltijden uit de keuken van De Luchte.’ Helaas is zijn vrouw negen jaar geleden onverwachts overleden, een klap die hard aankwam. ‘Mijn kinderen en mijn vrienden hebben mij toen gelukkig goed opgevangen en bovendien kreeg ik veel aanloop van de andere bewoners. Het voelde allemaal als een warme deken.’

Met een rolkoffertje door Vietnam

Inmiddels heeft de heer Pauls een vriendin met wie hij avontuurlijke uitstapjes maakt. ‘Wij hebben mijn 84e verjaardag in Vietnam gevierd. Een hele bijzondere ervaring! Met een rugzak en een rolkoffertje zijn we met het openbaar vervoer door heel Vietnam gereisd. We waren de oudste backpackers! En weet je wat nu zo fijn is als je hier woont? Als ik op reis ga, doe ik de deur op slot en dan weet ik dat er toezicht is. Als ik dan weer terugkom, is mijn appartement schoon en hoef ik mij geen zorgen te maken over het eten.’